Hui obert: 09:00-14:00 h
Demà tancat

Consells per lluir uns peus sans i bonics

Temps de lectura 2 min.
 Consells per lluir uns peus sans i bonics

25 Maig 2020

Els peus són una part fonamental del cos. Cada dia, suporten el seu pes i, a més, estan en contacte de forma contínua amb el terra. Això provoca que siguin vulnerables a infeccions o a patir malalties relacionades amb els frecs o ferides.

Tot i ser bàsics en el dia a dia, acostumen a ser uns grans oblidats. Per això el nostre consell és que dirigeixis la teva mirada cap avall i incorporis la seva cura en la teva rutina de bellesa i benestar.

CURES BÀSIQUES PER ALS TEUS PEUS

De la mateixa manera que fas amb la teva cara i mans, amb els peus també és molt important seguir unes pautes de cures i productes específics diàriament. No hi ha excusa per no promoure una bona salut plantar!

Entre les pautes bàsiques a tenir en compte, no has d'oblidar 

  • Asseca bé els teus peus quan surtis de la dutxa per evitar l'aparició de fongs. Recorda parar atenció a l'assecat de la zona entre els dits.
  • Elimina callositats amb una pedra tosca o una llima de gra fi, sempre amb la pell seca. Per evitar que tornin a desenvolupar-se, hidrata els teus peus amb una crema nutritiva.
  • Hidrata aquesta part del cos amb un producte específic. L'aplicació de cremes hidratants és millor a la nit, durant el dia, amb el moviment i la suor, el peu en lloc d'hidratar-se, s'estova.
  • Protegeix-los del sol amb una crema d'alta protecció.
  • Mantingues-los ventilats, especialment aquells dies que fa molta calor. Utilitza mitjons nets i secs, preferiblement de llana o cotó perquè la pell transpiri.

CONSELLS PER ALS PROBLEMES COMUNS DELS TEUS PEUS

La teva salut plantar pot presentar problemes com:

Talons esquerdats o secs. Un taló esquerdat requereix tallar o llimar la pell morta amb una pedra tosca. Es recomana fer-ho després de la dutxa, amb la pell seca, perquè ja està estovada per l'aigua.

Sudoració excessiva i mal olor. Contra la sudoració excessiva, els teus peus requereixen una higiene diària amb aigua i sabons que retirin els bacteris responsables de l'olor desagradable.

Ulls de poll. Per treure un ull de poll pots emprar solucions per estovar la pell dels voltants i que l'ajuden a eliminar amb facilitat. A la teva farmàcia et poden indicar la més apropiada.

Galindons. Els galindons són una deformació òssia que fa mal. L'artrosi i la genètica poden jugar un paper protagonista en la seva formació. Per alleujar els dolors pots protegir la zona amb uns pegats de silicona o escuma que ajuden a disminuir frecs i repartir les pressiones.

Fongs a les ungles dels peus. Consulta amb un professional sanitari la millor manera per tractar-los. És fonamental la bona higiene del peu. Rentar bé amb aigua i sabó, millor dues vegades al dia i assecar bé. També cal canviar freqüentment de mitjons o calçat. Així està més sec el peu.

Pies sanos y bonitos

LES UNGLES DELS PEUS TAMBÉ COMPTEN!

En la cura dels teus peus no oblidis dedicar atenció a les seves ungles. Segurament, sobretot a l'estiu, vols que llueixin boniques, però també han d'estar sanes. Si no estan sanes, la teva mobilitat es pot veure limitada o causar-te molèsties.

En la seva cura, talla-les preferiblement amb una forma recta. Si es tallen incorrectament podrien encarnar-se, ja que estàs promovent una alteració en la seva forma natural.

Tingues precaució de no tallar-les massa, si ho fas la pell que cobreixen quedarà al descobert i et pot causar molèsties. El millor és tallar-les poc, però sovint.

Incorpora la hidratació en la cura de les ungles i les cutícules. I si les pintes, millor no apliquis esmalt durant tot l'any, un abús de l'esmalt pot provocar que aquestes es predisposin a agafar fongs.

Inclou en els teus hàbits de benestar la cura dels peus i llueix-los sans i bonics aquest estiu!